Groene Brusseleir

10580090_10152274759068907_6112666420177035933_n.jpg

Hallo, dag lezer! Ik ben Jan, aangenaam en welkom op deze blog. 

Misschien wil jij, net als ik, het klimaat redden, maar word je dagelijks geconfronteerd met het afval in de straten van Brussel. Misschien zijn we het allebei beu dat mensenrechten verhalen zijn die België en de EU vertellen buiten Europa, maar die binnen onze grenzen steeds minder worden nageleven. Of heb jij ook al nagedacht over dat politieke systeem van nu, waarvan we zeggen dat het het beste is, maar waarvan we nu vooral op de grenzen stuiten? 

Als dat zaken zijn waar jij ook over nadenkt, lees dan vooral verder. Ik heb voor mijzelf uitgemaakt dat het zo niet verder kan, en deze blog is mijn zoektocht naar verandering, mijn queeste naar iets anders. Nadenken, maar vooral ook stappen zetten naar een ander morgen: schrijven is één ding, maar om van theorie praktijk te maken, is actie nodig. Dit is geen handboek. Dit is een dagboek van ideeën en ervaringen.

En graag nodig ik je uit om deel uit te maken van die zoektocht: vertel mij gerust wat er moet gebeuren, hoe dat dan moet, waar we moeten beginnen of wat de volgende stap kan zijn. Want nee, ik kan dat niet alleen, ik heb niet alle oplossingen klaar. Maar dat hoeft ook niet, we zoeken gewoon samen.